Naar boven
Icoontje homepage
Home
Nieuws
Groenonderhoud op Kampereiland
Groenonderhoud

Groenonderhoud op Kampereiland

Groenonderhoud

De Stadserven verzorgt ook in 2022 het onderhoud van de erfbeplanting op het Kampereiland.

De erfbeplanting op het Kampereiland is onderdeel van het unieke karakter in het gebied. Net zoals de afgelopen jaren, verzorgt de Stadserven in 2022 periodiek het onderhoud van de erfbeplanting. Dit wordt uitgevoerd door de firma Kemp en begeleidt door Peter van Haren.

Jaarlijks werkplan

Voor het onderhoud aan de erfbeplanting stelt de Stadserven jaarlijks een werkplan op. Ieder jaar worden vervolgens een aantal erven onderhouden op basis een beheercyclus. Hieronder vallen snoeien, vellen, knotten en aanplanten. In het voorjaar zijn al een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Vanwege de aanhoudende droge lentes en zomers, is besloten om het aanplanten te plannen in het najaar.

Een pachter op het Kampereiland is zelf verantwoordelijk voor de beplanting in tuinen, eventuele fruitbomen en andere aangebrachte beplanting. De begroeiing langs wegen en bermen is de verantwoordelijkheid van de gemeente Kampen.

Stormschade

Naast het onderhoud van de erfbeplanting, verhelpt de Stadserven ook stormschade aan bomen op de gepachte erven. Om het overzicht te behouden, kunnen pachters van het Kampereiland de meldingen per mail doorgeven aan groenonderhoud@destadserven.nl.

Bij een grote hoeveelheid aan stormschade op het Kampereiland beoordeelt de Stadserven de urgentie van de schade om te bepalen waar gestart wordt met het onderhoud. Overlast door stormschade op openbare wegen is de verantwoordelijkheid van de brandweer.

Aanbesteding groenonderhoud

In de loop van dit jaar loopt het huidige contract met de samenwerkingspartners voor het groenonderhoud af. Daarom zal in de loop van 2022 het groenonderhoud opnieuw aanbesteed worden.

Wil je meer weten over groenonderhoud of stormschade? Lees dan verder bij vraag & antwoord.

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden

Alle velden met een asterisk (*) zijn verplicht.

Bedankt voor uw aanmelding!
Oeps. er ging iets mis bij het versturen van het fomulier. Probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen zijn we ook te bereiken via info@destadserven.nl

Gerelateerd nieuws

Groenonderhoud

Samen actief in eigen landschap, doe mee!

Beheer
Groenonderhoud

Wil jij meehelpen ons landschap streekeigen te houden en te zorgen dat mensen, dieren en planten hier goed kunnen leven?

Lees dit artikel
Icoon lees meer
Nieuwsoverzicht
Icoon lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Bedankt, uw emailadres is toegevoegd aan onze mailinglist!
Oeps. er ging iets mis bij het versturen van het fomulier. Probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen zijn we ook te bereiken via info@destadserven.nl