Diverse schoolklassen bezochten dit jaar al natuureducatie ‘Het Kamper Riet’ om schapen te scheren, lammeren en kuikentjes te aaien of een bezoek te brengen aan de vogelkijkhut. Vanaf het voorjaar van 2014 kunnen ze ook gebruik maken van de nieuwe ontvangstruimte in de nok van de koeienschuur.

henk vos bij ontvangstruimte kamper rietDe schuur in polder de Pieper is mogelijk gemaakt met een financiële injectie van Weidse Waarden en eigenhandig gebouwd door de familie Vos. De ruimte, die kan worden gebruikt voor educatie of ontvangsten maar ook kan worden gehuurd voor vergaderingen, is in meerdere opzichten bijzonder. Zo hebben bezoekers een goed zicht over de koeien, beneden in de stal en in de melkstal. Misschien nog wel het meest opmerkelijk is het feit dat de ruimte ‘met koemelk’ wordt verwarmd. De melk die direct uit de koe komt moet van een temperatuur van 37 graden worden teruggebracht tot 4 graden Celsius. De energie die daarbij vrijkomt wordt ingezet voor de klimaatbeheersing van de ontvangstruimte.

Henk en Jannie Vos zijn de laatste jaren bezig de activiteiten van hun melkveebedrijf te verbreden naar onder andere natuur- en agrarische educatie en plattelandsbeleving. In de toekomst moet het bedrijf rust, ruimte en activiteiten bieden aan diverse doelgroepen die daarvan willen genieten: van dagjesmensen en natuurliefhebbers, tot scholen, bedrijven en vogelspotters.

nieuwsbriefinschrijvingWilt u onze

nieuwsbrief

ontvangen?

 

 

Klik hier >

jaarverslagLees

hier ons

jaarverslag 

 

 

Klik hier >