Campereilander boerenvanillevla viel in de prijzen bij ‘De smaak van NL’, de verkiezing van het lekkerste product van Nederlandse bodem. De vla die de familie Bruins in Kampen maakt, is winnaar van de regio Noord en hoort bij de drie lekkerste producten van eigen bodem.

“Dat we met onze vla in de top 3 zitten, is voor ons een enorme opsteker”, zegt Harry Bruins, die samen met zijn vrouw Petra en dochter Irene ‘De smaak van NL’ heeft ervaren als een fantastisch evenement. “Het is een inspirerende belevenis waaruit veel waardering blijkt voor onze echte vanillevla. Het is een fantastisch evenement om van begin tot aan de finale mee te mogen maken. Er gaan deuren open die je normaal niet weet te vinden of gesloten blijven. We hebben kennisgemaakt met super gepassioneerde deelnemers met hele mooie producten. Ook het verhaal achter de vla is zeer goed geland. We zijn trots op Kampereiland en Kampen.”

In De Smaak van NL streden foodondernemers voor het zesde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland. Syntens Innovatiecentrum organiseerde deze landelijke competitie en wil zo ondernemers uitdagen zich verder te ontwikkelen. In het hele land waren in juni voorrondes. Van de 70 deelnemers zijn in totaal slechts negen finalisten overgebleven, waaronder de Campereilander boerenvanillevla, die nu in de top 3 van beste producten van Nederland is geëindigd.

 presentatie Campereilander Vla tijdens finale

De presentatie van de Campereilander boerenvanillevla tijdens de finale op 25 november door Harry Bruins. De jury: voorzitter Jonathan Karpathios van Restaurant Vork en Mes; Jeroen Thijssen, schrijver en journalist bij Dagblad Trouw; Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious en Harry van Delft, (interim) directeur Food opleidingen en Lector AgrFoodMarketing aan de HAS Hogeschool luistert aandachtig naar het verhaal achter de vla van de familie Bruins.

bronvermelding foto : Syntens Innovatiecentrum, Einte Visser