bijmiek

Officiële opening kinderdagverblijf op 6 juli 2013

Kinderopvang ‘Bij Miek’ draait boven verwachting 

“Zonder de Stadserven was onze kinderopvang er niet gekomen”, is de stellige overtuiging van Veronique Brink, terugblikkend op de plannen die ze twee jaar geleden had. Pas na bemiddeling van Sander Simonse van de Stadserven en stimuleringscoach Bram Prins bij de gemeente kwam de benodigde wijziging van het bestemmingsplan er door.

Veronique Brink-Slendebroek is geboren en getogen op het Kampereiland. “Veel vrouwen en mannen die nu hun kinderen bij ons op het kinderdagverblijf onderbrengen, ken ik nog van de lagere school”, zegt Veronique. “Via mond-tot-mond reclame is de bezetting van de kinderopvang al hoog. Op maandag en donderdag is er een wachtlijst, het loopt zonder actieve PR boven verwachting”, zegt de onderneemster, die zelf ook verbaasd is over het succes. Voordat werd gestart met de opzet van een professioneel kinderdagverblijf was Veronique, naast haar baan, zelfstandig gastouder. Ze ving toen maximaal zes kinderen per dag op. Maar ze is ambitieus en wilde graag meer.

Nieuw kinderdagverblijf

In oktober 2012 startte de bouw van een nieuw kinderdagverblijf, het werd een fraai bouwwerk in de vorm van een hooiberg. Maar het verkrijgen van de bouwvergunning ging niet zonder slag of stoot. “Ik kreeg de benodigde wijziging van het bestemmingsplan in eerste instantie niet voor elkaar, ondanks een goed onderbouwd ondernemingsplan. Gelukkig kwam er hulp via het project Weidse Waarden van de Stadserven. Samen met Sander Simonse en Bram Prins had ik opnieuw gesprekken met de gemeente Kampen en dat hielp gelukkig.” Veronique vindt dat de gemeente initiatieven die de economie van het Kampereiland versterken, meer moet ondersteunen. Haar kinderdagverblijf verschaft werkgelegenheid en is maatschappelijk van belang. “Circa 80 procent van de klandizie komt uit de eigen regio, waaronder veel agrarische gezinnen. Onze opvang zorgt er voor dat boeren, waarvan de vrouw buitenshuis werkt, nog aan het boerenwerk toekomen. Ze kunnen hun jonge kinderen ook niet alleen in huis laten.” Naast kinderopvang voor maximaal 16 kinderen (van 0 tot 4 jaar oud) per dag, heeft Veronique ook buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar oud. “De BSO is meer een service naast de kinderopvang met circa 4 tot 5 kinderen per dag, maar in de toekomst gaan we naar circa 10 kinderen.”    

Open dag op 6 juli
Op 2 januari 2013 startte Veronique samen met drie medewerksters met de opvang van de eerste kinderen in haar splinternieuwe accommodatie . “Nadat de bouw klaar was, zijn we direct gestart, omdat er veel vraag is naar kinderopvang. Ook hebben we flink geïnvesteerd in het kinderdagverblijf, dus moeten er ook inkomsten tegenover staan”, aldus Veronique, die ook tevreden terugkijkt op de prettige samenwerking met Simonse en Prins en blij is met de financiële bijdrage vanuit het project Weidse Waarden. Op 6 juli wordt het kinderdagverblijf officieel geopend, aansluitend is er open dag voor belangstellenden. De open dag is vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur. Het adres is Middendijk 3a, 8267 AK in Kampen.

DSC00096 kinderopvang Bij Miek