30 Familie Steenbeek en SchutteDe families Roelof en Rita Steenbeek (erf 3) en Jan Willem en Jennita  Schutte (erf 32) laten sinds het voorjaar 2012 de melk van hun in totaal ruim 200 koeien verwerken tot Campereilander kaas. Daarmee produceren ze herkenbare streekzuivel met een extra marge per liter melk. Veel weidegang en de mineralensamenstelling van de kleigrond op het Kampereiland beïnvloeden de kaassmaak positief. Als de afzet van de kaas goed loopt, kunnen meer melkveehouders op het Kampereiland melk gaan leveren voor het maken van Campereilander kaas. Surf voor meer informatie hierover en voor de verkooppunten naar www.campereilander.nl.

 

Familie Steenbeek en Schutte
„Omdat melkveebedrijven op het Kampereiland minder snel kunnen opschalen is het nodig om te kijken waar we 3 tot 4 cent per liter melk extra kunnen realiseren. Dat kan door verdieping van bedrijven met streekproducten. Dat is ook kansrijk op het Kampereiland. De mensen waarderen de bijzondere en zachte smaak van de Campereilander kaas. Wij hopen dan ook op uitbreiding van de productie ervan.”