5T8A5171 Pieper horizon.klein
Pieper Horizon is het laatste project dat met steun van Weidse Waarden is gerealiseerd. De familie Spijker, woonachtig aan de Slangenweg 4 in Genemuiden zette in 2015 stevig de schouders eronder. In het voorjaar van 2016 moest de zaak immers gaan draaien.

Ondernemen met het hart: dat vormt de basis voor het luxe gastenverblijf dat is opgetrokken naast de boerderij. Mede met hulp van het stimuleringsproject Weidse Waarden is hier een moderne Bed & Breakfast gerealiseerd, met een werkelijk fenomenaal polderzicht. Iedereen mag hiervan komen genieten, maar de accommodatie is speciaal ingericht voor mensen die zorg nodig hebben of mantelzorgers die even aan rust toe zijn.

"We zijn hier acht jaar geleden komen wonen en hebben er een hobby-veehouderij van gemaakt", vertelt Angelien Spijker.  "Al snel hadden we het gevoel dat we deze plek met anderen wilden delen. We kozen voor een Bed & Breakfast met zorg op maat. Buurtzorg is bij het initiatief betrokken en zorgt dat alle zorgvoorzieningen aanwezig zijn die bij de zorgbehoefte van de vakantievierders past." 

Businessplan

Angelien is maar wat opgelucht dat de deuren nu echt open kunnen.  "Er komt gewoon heel veel bij kijken als je zo’n onderneming moet opzetten. Gelukkig kregen we veel zakelijk inzicht via de Stadserven. Ik ben ontzettend blij dat we meededen met het project Weidse Waarden. Daar leerde ik hoe belangrijk een goed businessplan is om naar financiers kunt stappen. Het bracht alles in een stroomversnelling."