De hooiberg van zorgboerderij 'de Kleine Vos' in het Rechterveld is gesloopt. Binnenkort herrijst het gebouw als mini-appartementencomplex.
sloop hooiberg kleine vos

De twee appartementen die met de herbouw van de hooiberg ontstaan, moeten onderdak bieden aan cliënten die zelfstandig moeten gaan wonen. Zo kunnen ze in geval van nood nog terugvallen op de professionele zorg van Evert en Else Overweg.

In de markt is veel vraag naar zo'n tussenstap tussen beschermd en zelfstandig wonen. Mede met geld van Weidse Waarden worden de nieuwe zorgappartementen dit najaar gerealiseerd. Daarmee wordt het zorgaanbod van de samenwerkende zorgboerderijen in de regio verder uitgebreid.

Momenteel biedt De Kleine Vos zeven dagen in de week begeleiding aan rond de 45 kinderen met gedragsproblemen zoals autisme. De zorgboerderijen van Kampereiland bieden een grote diversiteit aan opvangmogelijkheden. Door samen te werken vormen ze een betrouwbaar en deskundige partner voor de gemeenten die met decentralisaties een belangrijke verantwoordelijkheid voor de zorg krijgen.